torstai 14. tammikuuta 2016

Viikko 1

Matkamme alkoi sunnuntai aamuyöstä klo 3.30 aikoihin kun lähdimme ajelemaan kohti Helsinkiä. Odottelimme opettajaa jonkin aikaa ja puoli 5 aikaan soitimme ja herätimme hänet. Hyvin kuitenkin kaikki ehdimme lentokoneeseen ja matka kohti Saksaa alkoi.













Laskeuduimme Dusseldorfiin, josta menimme junalla Kölniin. Kölnissä tapasimme Marcin (Ksaon kanssa yhteistyötä tekevän opettajan) ja hänen kollegansa. Heidän kyydissään pääsimme Bergheimin Paffendorfissa sijaitsevaan majapaikkaamme. Jätimme matkatavarat majapaikkaamme ja kävimme syömässä Marcin kanssa. Ensimmäisenä iltana olimme hyvin väsyneitä ja uni maistui illalla.














Maanantaina menimme Marcin kyydissä töihin, jossa tapasimme koulun rehtorin. Hän esitteli meille koulua ja ohjasi meidät omiin luokkiimme. Luokissa esittäydyttiin ja vastailtiin kysymyksiin. Seurailimme päivän kulkua ja jo 12 aikaan Marc tuli hakemaan meidät ja lähdimme käymään koululla. Koululla söimme ja tapasimme rehtorin. Sitten lähdimme yhdessä ostamaan meille bussikortit. Samana päivänä hankimme myös prepaid-kortit puhelimiimme, joka ei käynytkään ihan niin helposti. Illalla olimme taas tosi väsyneitä.

Tiistaina ja keskiviikkona opettajamme tuli kanssamme töihin koululle. Bussissa kulkemiset sujuivat alusta asti hyvin lukuun ottamatta pientä tapaturmaa bussin täyteydestä johtuen. Ensimmäinen viikko koululla kului lapsiin tutustuen ja toimintaa seuraten. Lapset ottivat meidät oikein hyvin vastaan ja saimme paljon haleja ja uusia tuttavuuksia.
Viikonloppuna matkustimme junalla Kölniin ja tapasimme siellä Marcin ja hänen perheensä. Kävimme heidän kanssaan Kölnin kirkossa ja kirkon kupeessa sijaitsevilla joulumarkkinoilla.














Sen jälkeen tutustuimme Saksan historiasta kertovaan museoon, joka on perustettu natsisaksan aikaiseen vankilaan, jossa viattomia ihmisiä pidettiin vankeina ja näimme sellien seinillä vankien kirjoittamia tekstejä ja piirroksia.




Sitten kävimme vielä syömässä ja toisilla joulumarkkinoilla, jonka jälkeen palasimme kotiin ja kävimme väsyneinä nukkumaan.


Henna & Lotta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti